ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΝΕΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Κωδικός Προϊόντος:
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1η μέρα: Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Πρωινή συνάντηση στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στο διαδραστικό Μουσείο των Θερμοπυλών (προαιρετικά). Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο,   
τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση, Ομαδική έξοδος (προαιρετικά).

2η μέρα : Θεσσαλονίκη- Βεργίνα - Νάουσα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για Βεργίνα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Γεύμα στην Νάουσα. Επιστροφή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
Προαιρετική ομαδική έξοδος

3η μέρα: : Θεσσαλονίκη-Γύρος Πόλης

 Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη γνωριμία μας με την πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης . Θα πραγματοποιήσουμε τον γυρο της πολης και θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, τον Λευκό Πύργο, την Ροτόντα και την Αγία Σοφία. Θα ακολουθήσει βόλτα στην Άνω Πόλη και στα Κάστρα της για να απολαύσουμε τη την πανοραμική θέα .Γευμα προαιρετικα. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Οχυρό Ρούπελ

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την για τις Σέρρες. Θα επισκεφθούμε το  Οχυρό Ρούπελ .
 Το οχυρό Ρούπελ είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά. Αποστολή του Συγκροτήματος ήταν η άμυνα επί της οχυρωμένης τοποθεσίας, για την απαγόρευση διέλευσης κατά μήκος του άξονα Κρέσνας - Ρούπελ. Στην συνεχεία θα γνωρίσουμε την λίμνη Κερκινη .Η Κερκίνη δημιουργήθηκε το 1932, όταν έγινε το φράγμα στην περιοχή του Λιθότοπου, ώστε να συγκρατεί τα νερά του ποταμού Στρυμόνα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε σαν μέρος αποθήκευσης νερού για την άρδευση της πεδιάδας του Νομού. Το 1982, λόγω της μείωσης της χωρητικότητας της λίμνης εξαιτίας των φερτών υλών από τον Στρυμόνα, κατασκευάστηκε νέο φράγμα.  Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και το βράδυ ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Μετά το πρωινό και ενώ έχουμε ετοιμάσει τις αποσκευές μας,  θα εχουμε χρόνο για την τελευται βόλτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αφου πιουμε τον καφε μας και φαμε κατι προχειρο,το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις για ελεύθερο φαγητό και ξεκούραση.  Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο σχολείο. Τελος εκδρομης

Καταβάστε το πρόγραμμα