ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΝΕΟ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • Κωδικός Προϊόντος:
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Α ΤΑΞΗ

1η ημέρα : Αθήνα-Ναύπακτος-Αρτα-Ιωάννινα

Πρωινή συγκέντρωση στον χώρο του σχολείου , επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Κατά την διαδρομη μας θα γίνει ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση . Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο της Γεφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Συνεχίζουμε με επόμενη μας στάση την όμορφη πόλη της Ναυπάκτου. Είναι από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που επέζησε 30 αι. μέσα από μια πολυτάραχη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα διάσπαρτα μνημεία της. Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου απολαμβάνει την αγκαλιά του Κάστρου της που τα τείχη του κατηφορίζουν μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Μια γραφική πόλη με γειτονιές ζεστές και φιλόξενους κατοίκους. Ένας ιστορικός τόπος που υποδέχεται τους επισκέπτες του χειμώνα καλοκαίρι στα ορεινά του μέρη με τα πυκνά δάση και τα παραδοσιακά χωριουδάκια και στις παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά.Συνεχίζουμε την διαδρομη μας με σταση στην Αρτα. Χτισμένη στις παρυφές του λόφου της Περάνθης, στις όχθες του ποταμού Άραχθου (από τον οποίο αρδευόταν η αρχαία Αμβρακία), η Άρτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το διάσημο γεφύρι της. Ο θρύλος θέλει εντοιχισμένη στα θεμέλιά του τη γυναίκα του πρωτομάστορα, προκειμένου αυτό να στεριώσει. Αφιξη στα Ιωαννινα την πόλη των θρύλων!Τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την υπέροχη Λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND SERAI & CONGRESS 5***** & βραδινό γεύμα. Προαιρετική ομαδική βραδινή ξοδος.Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Kαλπάκι-Μονοδενδρι-Χαραδρα Βικου

Πρωινό Γεύμα και ξεκινάμε την μερα μας ,αναχωρόντας για το Καλπάκι το Καλπάκι συνέδεσε τ΄ όνομά του με το «ΟΧΙ» του 1940 κατά την ιταλική επίθεση, που μ΄ επίκεντρο τα γύρω υψώματα, μετουσιώθηκε σε μία λαμπρή σελίδα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.. Συνεχίζουμε για Μονοδένδρι το οποίο είναι κτισμένο στο βόρειο άκρο του Ζαγορίου σε υψόμετρο 1060 μέτρων κοντά στον παραπόταμο του Αώου, Βοϊδομάτηκαι απέχει 41 χλμ από τα Ιωάννινα.Αξιοθέατα της περιοχής είναι ο ναός του Αγίου Αθανασίου, που αναστηλώθηκε με δαπάνη των αδελφών Ριζάρη και δεσπόζει στην κεντρική πλατεία (μεσοχώρι) του χωριού, ο ναός του Αγίου Γεωργίου και το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και βρίσκεται στο χείλος του φαραγγιού του Βίκου, ο αρχαιολογικός χώρος στη θέση Γενίτσαρη και οι πέτρινοι πύργοι στη θέση Οξιά. Το χωριό διαθέτει και ένα αμφιθεατρικά κτισμένο πέτρινο θέατρο όπου την θερινή περίοδο αποτελεί χώρο τέλεσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στο Μονοδένδρι υπάρχουν επίσης εκθεσιακό κέντρο και Ριζάρειος Χειροτεχνική Σχολή , τα οποία υπάγονται στη Ριζάρειο Σχολή. Επιστροφή στα Ιωαννινα για εέυθερο γεύμα . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βραδινό γεύμα.  Προαιρετική ομαδική βραδινή ξοδος.Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μουσείο Βρέλλη-Σπήλαιο Περάματος-Πόλη Ιωαννινω-Λιμνη-Νησάκι


Πρωινό γεύμα και αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Παύλου Βρέλλη. Θεμελιώθηκε με πρωτοβουλία του γλύπτη Παύλου Βρέλλη τον Φεβρουάριο του 1983 και άνοιξε τις πόρτες του το 1995 και είναι το πλέον γνωστό μουσείο αυτού του είδους στην Ελλάδα. Είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου, του Παύλου Βρέλλη, που εργάστηκε ακατάπαυστα για αυτό το έργο. Σκοπός του καλλιτέχνη ήταν να αναπαραστήσει ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε φυσικό μέγεθος μέσα στο μουσείο (Εισιτηριο κατ’ατομο 2,50 ευρω) . Συνεχίζουμε με επισκεψη στο Σπήλαιο Περάματος .Ένα τριώροφο παλάτι, με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα των Βαλκανίων, φιλοτέχνησε η φύση στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, που στεφανώνει το γραφικό χωριό Πέραμα. Τα στολίδια που διάλεξε η φύση γι΄αυτό ήταν από τα πιο όμορφα και τα πλουσιότερα. Απαριθμεί 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6 -10 το πολύ είδη (εισιτηριο 3,50€/ μαθητη) .Αναχωρούμε για την πόλη των Ιωαννινων όπου θα έχουμε χρόνο να περπατησουμε μεσα από τα σοκακια και πλάι στην Λίμνη. Προαιρετική επίσκεψη στο Νησακι των Ιωαννινων.Το νησί που δεν έχει όνομα. Το αποκαλούν «νησί της λίμνης» ή «νησάκι των Ιωαννίνων». Βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης Παμβώτιδας και έχει περίπου 250 κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα. Είναι το δεύτερο κατοικημένο λιμναίο νησί της χώρας μαζί με τον Άγιο Αχίλλειο στην Μικρή Πρέσπα. Το μικρό νησάκι έχει μέγιστο μήκος μόλις  800 μέτρα και το πλάτος του είναι 500 μέτρα. Το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από βλάστηση από δέντρα ενώ η δυτική του πλευρά είναι βαλτώδης. Μεσημεριανό γεύμα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βραδινό γεύμα.  
Προαιρετική ομαδική βραδινή ξοδος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Μετσοβο-Καλαμπάκα-Τρίκαλα-Αθηνα

Πρωινό γεύμα, τακτοποιηση στο λεωφορείο με τις βαλίτσες μας και ξεκινάμε για το Μετσοβο.Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κεφαλοχώρι της χώρας, εκτός από ένας ιδιαίτερος ταξιδιωτικός προορισμός, είναι και ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος οινογνωσίας, τέχνης και πολιτισμού. Περασμα από την πόλη της Καλαμπάκας και αφιξη στα Τρίκαλα.Τα Τρίκαλα είναι χτισμένα επάνω στην αρχαία πόλη της Τρίκκης, η οποία ιδρύθηκε περίπου την
3η χιλιετία π.Χ. Πήρε το όνομά της από τη νύμφη Τρίκκη, κόρη του Πηνειού ή, σύμφωνα με άλλους, του μυθικού ήρωα Ασωπού. Κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε σημαντικό πολιτισμικό κέντρο αφού είναι η γενέτειρα του Ασκληπιού, θεού της ιατρικής. Ελευθερος Χρονος για γνωριμία με την πολή. Εχοντας γεμίσει εικόνες αναχωρουμε για την επιστροφη μας στην Αθηνα. Αργα το απογευμα , αφιξη στο σχολείο. Τελος εκδρομης.


Κατεβάστε το πρόγραμμα